Rakfisk av Ishavsrøye

Rakfisk er en tradisjonell rett som man gjerne lager til jul. Server Sigerfjord Rakfisk av Ishavsrøye med for eksempel lefse, rømme og potet. Prøv den også som en liten forrett med rødløk, sukkererter og rømme på grovt flatbrød.

RAKFISK SERVERT SOM FORRETT

300 g rakfisk 
Rødløk
100 - 150 g sukkererter
Rømme
Diverse urter som gressløk og dill
Sitron
Flatbrød og/eller lefse

4 porsjoner

Skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Forvell sukkerertene og kjøl de ned med iskaldt vann før du skjærere dem i strimler. Rør inn noen hakkede urter, litt sitronsaft, salt og pepper i rømmen. Skjær opp rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken. Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.

Her er oppskriften beregnet som en forrett. Skal du spise rakfisk som hovedrett, bør du beregne ca 200 g per porsjon samt servere kokte poteter til.