Kaldrøykt filet av Ishavsrøye
Den kaldrøkte fileten av Sigerfjord Ishavsrøye har en fin rødfarge, er mild i smaken og mindre fet en laks og ørret Server den gjerne sammen med en asiatisk nudelsatat eller på klasisk vis med eggerøre og godt brød.
ASIATISK NUDELSALAT MED KALDRØKT ISHAVSRØYE
400 g kaldrøkt ishavsrøye
Risnudler
4 stk vårløk
200 g sukkererter
1 rød chili
Sesamfrø
Lime
Ingefær
Sesamolje
Soyasaus
4 Porsjoner
Skjær fisken i tynne skiver. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Avkjøl i kaldt vann. Forvell og avkjøl sukkerertene. Skjær så alle grønnsakene i tynne strimler. Lag en dressing av sesamolje, soyasaus, friskpresset lime og en dæsj revet ingefær.
Anrett og pynt gjerne med tagetesblader og sesamfrø.